Zakaj

Ljudje smo bitja zgodb; mešanica izkušenj, prostorov in soljudi, navad in prepričanj, ki so sooblikovali, kdo smo, in nam omogočajo sodelovanja, zaradi katerih smo bogatejši. Mešanec želi prispevati zgodbe, ki se dogajajo onkraj tiskovnih konferenc in kričečih naslov, a gradijo svet, ki ga živimo, nudijo orodje, da ga bolje razumemo, in širijo horizonte možnosti, ki obstajajo.

Prispevati želimo k rušenju hierarhičnih sistemov moči in izkoriščanja – pa naj bodo to sistemi, ki temeljijo na kapitalu kot edinem kazalcu vrednosti ali na prepričanju v večvrednost enega nabora znanj, spola, ene rase, ljubezni ali starostne skupine.

Mešanec zaupa samosvoji svobodi ustvarjalcev; užitku ob delu, ki je opravljeno odgovorno in najbolje, kot je v danih okoliščinah lahko, ter ironiji lastne nepomembnosti.

Zanimajo nas bralci in bralke, ne sprejemamo oglaševalcev. Veseli bomo sodelovanja s kolektivi, posameznicami in posamezniki, ki z enako predanostjo opravljajo svoje delo ter prispevajo k enakopravnejšemu in boljšemu svetu. Skupaj želimo soustvarjati demokratično okolje in avtonomno skupnost, ki bo prispevala v naš čas.