Vsak dan nas je več – ustanovili bomo stranko

Glede na to, da nas že dolgo poznate – in vsak dan nas je več –, smo se odločili, da bomo ustanovili stranko. Dolgo smo se odločali o tem, kakšno ime bi si nadeli, saj je to izredno pomembno. 

Ključno je priti med ljudi z vizijo, pa če jo uresničimo ali ne. To sploh ni pomembno. Pomembno je, da se za nekaj borimo, in za ta boj dobimo tudi dobro plačilo. Tako to gre. Sicer pa, saj veste, Bog je brado najprej sebi ustvaril in šele potem drugim. Odločitev je padla, ime stranke bo Zveza klošarjev Slovenije. To ime pove vse. 

Vemo, da bo zdaj večina rekla, da ta stranka ni za njih. Malo je sicer vidnih klošarjev, koliko pa je prikritih? Koliko jih taji, da ne živijo v blagostanju? Koliko jih živi v strahu ali z mislijo, da bodo že jutri izgubili vse? Zato smo prepričani, da bo imela naša stranka dovolj podpore in da se bo ta iz dneva v dan večala. Nezadržno kot cunami. 

Le tisti, ki je z ritjo podrgnil tla, lahko pomaga nekomu, ki je tik pred zdrsom.

Tako. To je bila naša problematika z imenom, ki je za zdaj rešena. Dopuščamo možnost, da se bo glede na situacijo in bodoče politično stanje ime spremenilo. O tem bomo govorili v prihodnosti. 

Zdaj pa vas najbrž zanima, zakaj smo se odločili za nastop na volitvah. Ne gre za zbiranje denarja za drogo in pijačo – čeprav tudi to ni izvzeto iz ideje –, temveč gre za to, da pridemo do oblastne pogače, saj nam je dovolj fehtanja po ulicah. Nekje v podzavesti čutimo tudi, da bi lahko – čeprav še sami ne vemo, kako – pomagali drugim sotrpinom na tej lepi sončni strani Alp. Mi smo sposobni! Kajti le tisti, ki je z ritjo podrgnil tla, lahko pomaga nekomu, ki je tik pred zdrsom. Torej smo že s te plati najbolj idealni. Praktiki so bili od nekdaj vsaj dva koraka pred teoretiki. 

Naša trenutna vizija je, da najprej poskrbimo za svoje riti in potem, če bosta čas in možnost, poskrbimo tudi za riti drugih. Toda zdaj je še predaleč, da bi mislili na druge. Ko bo čas, vam bomo javili. Saj to je politično korektno, mar ne? Tako so nas naučili. Zavedajte se, da smo dobri učenci in da podrobno spremljamo politično situacijo, tako pri nas kot v svetu. 

*Objava je nastala v sodelovanju z društvom za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice. Zapis je bil originalno objavljen v oktobrski številki časopisa o brezdomstvu in sorodnih socialnih vprašanjih Kralji ulice.


Misel, ki jo želiš podeliti? Veseli je bomo.
E-mail naslov nam bo omogočil, da odgovorimo.